Posts

Showing posts from December, 2009

Selamat Jalan 2009. Sayangi 2010.

Perjalanan menghitung masa selalu mengundang rasa,2009 memori terindah kala mengusik dimata, penuh duka dan senda, biarpun drama dan kontroversi datang dan pergi, hanya Nya lah yang mengetahui isi alam dan hati.
2009, sebuah lakaran kehidupan penuh sepi dan gembira. ada ceritanya. ada hatinya. ada maruahnya. ada kasihnya.
Kini, 2010. tiba penuh bergaya. Bukan untuk memuji, sekadar melihat kenyataan. yang sudah terpampang untuk menjadi realiti.
Harapnya 2010 menjadi lebih kuat, teguh dan penuh integriti.
"Selamat tinggal 2009, Aku bukakan 2010!"
In 2009, I'd been the shadow of your shadow, But in 2010, i hope to be the limelight of yours.

Bisa Belah

Kamu usah fikir aku ini pelacur jalang,
Jangan terdetik sedikit dikepalang,
Aku bukan boneka yang tidak bisa dihalang,
Dan juga mungkin kau rasa ingin membilang...

Aku bisa belah kau,
Jangan jadi satu,
Jangan jadi bodoh,
Sebab aku bukan pelacur jalang.

Aku punya harta maruah penting,
Tatapan luaran bukan sandaran,
Ia rezeki terindah Tuhan maha kaya,
Bukan untuk dipersenda dan diperlaku.

Bisa kau fikir aku mahu itu
Haramkan hatimu,
Aku bukan pelacur jalang,
kerana aku bisa melayan karenahmu dihari siang.

Kau silap.
Aku silap.
Kita silap.

sebab aku bukan pelacur.
sebab aku bukan jalang.

Aku lelaki bermaruah hati.

Mungkin Asalmu

Jangan datangJangan lagi Jangan muncul Jangan hadir Jangan wujud Jangan kembali Jangan beri Jangan hampiri Jangan dekati
AKU
kerana semuanya hancur segala kepercayaan, segala mempercayai dan segala kemaafan.
Kau manusia yang takkan pernah berubah, maaf kau hanya satu minit dan tiada bermakna pun.
Mungkin kau tidak sedar, kau jauh menyimpang dari asalmu.
Harapanku, usah lagi kenali aku.
Benci padamu hingga liang lahad.

More to life...

I've got it all, but I feel so deprived
I go up, I come down and I'm emptier inside
Tell me what is this thing that I feel like I'm missing
And why can't I let it go

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
Than wanting more

I've got the time and I'm wasting it slowly
Here in this moment I'm half way out the door
Onto the next thing, I'm searching for something that's missing

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
I'm wanting more.....

I'm always waiting on something other than this
Why am I feelin' like there's something I missed.....

There's gotta be more to life.…

Jangan Tipu

Aku benci bila ada orang pure melayu nak berlagak speaking tahap british padahal kat umah duk cakap loghat negeri dia. Bila keluar dengan kawan-kawan melayu dia nak juga cakap macam 'Hello, you know what blablabla'. Kau fikir kau sorang je ke boleh cakap english.
Bukan dengki, tapi menyampah bila kadang-kadang orang tu act dia lah yang terbaik macam-macam kadang2 dia tak sedar diri. Nak memuji diri konon belajar kok alek lua negaro. Mu tuh kalo tok wok toksoh nok over gilo. Nate buruk, mu tuh kalo doh tok sedar diri, nok buat gapo aghi. Aku tokleh tengok ore over gilo mace dio. Sokmo nok over je... Muko nok tahap market ajo, mu kalo blaja panda takpo jugok. ni tidok, buruk.
So bagus mu jange nok nipu diri sendiri deh? kalo mu aso diri mu tuh hok matsalih, bagus mu tukar PR mu jo ok?

:)

stilo milo

Image
What I want to wear next year:


Triangle Love Story

Is it, or It is?

So confusing.

I can't never trust myself on this.

Bitcho Bitche.

Try fucking yourself Bitch. ;)

takkan berlalu

manisnya rindu
tiada jemu
pabila berdua
kekal bersama

saat bercinta
tiba terduga
hati ku tertanya
adakah pasti bahagia

musim berganti
masih sama dihati
ada ternanti
ketika bermimpi

bicara celaru
terbit cemburu
ku harap dulu
takkan berlalu

B

What if you are head over heels over someone?

Next Year

Since everyone in my family is complaining that every time i get back to KL, i have been lazy and always want that and this... I have decided starting from January until Dec 2010, I won't be coming back to KL even though My 1st Bro and My sis is getting married next year's March and November. I hope they will realize that without me in KL, it will become less burden for them.

Im so tired of being nice and not nice, being good and not good, being quiet and not quiet...

Im so tired of being the black sheep in this family.
Im so tired of everything.